Baltic PM Days 2014

 

Sveiki,

 

Praeitą penktadienį Crown Plaza Vilnius viešbutyje pasibaigė ilgai laukta Baltijos projektų vadybos konferencija Baltic PM Days 2014. Lietuvoje toks renginys buvo organizuojamas pirmą kartą ir, mūsų manymu, tikrai sėkmingai. Renginyje dalyvavo daugiau nei 200 dalyvių, o savo patirtimi dalinosi virš 40 profesionalų. Galima tik pasidžiaugti, kad kalbėtojų iš užsienio buvo panašus skaičius kaip ir iš Lietuvos.

 

Konferencijos dviejų dienų programa rėmėsi keturiomis pagrindinėmis temomis: lyderystės kompetencijos projektų valdyme, strateginis/organizacinis projektų valdymas, viešasis sektorius/ES projektų valdymas, projektų valdymo įrankiai bei paslaugos. Be atskirų temų buvo ir bendri pranešimai, kuriuos puikiai moderavo Jungtinės Karalystės projektų valdymo asociacijos prezidentas Tom Taylor (kiekviena tema taip pat turėjo savo atskirą moderatorių).

 

ProjektuKursai.lt atstovai dalyvavo įdomioje projektų valdymo simuliacijoje, kurios metu dalyvių komanda pasitelkusi projektų valdymo metodus bei žinias turėjo Egipto faraonui pastatyti piramidę. Simuliaciją vedė LNPVA atstovas Vladimir Ivanovs. Tarp kitų įsimintinų lektorių verta paminėti Heikki Lonka (Suomijos projektų vadybos asociacijos pirmininkas) kalbėjusį apie sėkmę bei žinių valdymą viešojo sektoriaus projektuose, Brian Wernham (programų direktoriaus pavaduotojas, Dong Energy) daug dėmesio skyrusį Agile metodikai valstybiniuose projektuose, Paul Hodgkins (vykdantysis direktorius, Paul Hodgkins Project Consultancy) pasidalinusį savo darbine patirtimi Siemens projektų valdyme, Daniel Kenneth King (vyresnysis projektų vadovas, TeliaSonera) pristačiusį teigiamos vidinės energijos reikšmę projektuose, Morten Fangel (generalinis direktorius ir vyriausiasis konsultantas, Fangel Consulting) kalbėjusį apie proaktyvų projektų valdymą.

 

Nepaisant puikios konferencijos organizacijos bei daugybės puikių kalbėtojų, buvo keletas išties prastų pasirodymų bei pora organizacinių netikslumų. Nepaisant visko konferencijai galima skirti aukščiausius balus.

 

Konferenciją organizavo Lietuvos projektų vadybos organizacija (LPVA). Organizaciniai komandai padėjo taip pat padėjo kitos Baltijos šalių nacionalinės projektų valdymo organizacijos: Eesti projektijuhtimise assotsiatsioon (EPMA) bei Latvijas Nacionālā Projektu Vadīšanas Asociācija (LNPVA).

 

Baltijos projektų vadybos dienos yra kasmetinis renginys organizuojamas vis kitoje Baltijos valstybių sostinėje (2013 m. konferencija vyko Rygoje, o 2015 m. renginys persikraustys į Taliną). Šiemetinė konferencija yra jau antrasis toks renginys.

 

Linkėjimai,

ProjektuKursai.lt

Write a comment

Comments: 0

Turite klausimų?

Nežinote kurią sertifikaciją, mokymus

rinktis?

 

Leiskite Jums padėti!