PMI PV naujienos

 

Sveiki,

 

Skaitydami projektų vadybos naujienas iš viso pasaulio, viename paskutinių PMI naujienlaiškių, skirtų sertifikuotiems specialistams, atradome kelėta įdomių naujienų, į kurias atkreipti dėmesį kviečiame ir Jus, brangieji skaitytojai.

 

Pirmasis sąraše yra PMI komiksas. Taip taip – komiksas. Tai istorija apie tai, kaip  naudojant Agile metodikas galima išgelbėti žmonių gyvybes. Istorija, be abejo, baigiasi gerai ir laimingai – visi išgelbėti, o už pagrindinės herojės nugaros puikuojasi vienas iš PMI sertifikatų. Komiksą galima rasti adresu: http://www.pmi.org/Certification/agile-adventure-snowed-under/graphic-novel.aspx .

 

Kitas vertas dėmesio objektas – naujausias sąrašas pasaulio šalių, kuriose projektų vadybos specialistai uždirba daugiausia. Prie kiekvienos valstybės yra pateikiamas ir trumpas tos šalies verslo atstovo komentaras. Visų valstybių šiame straipsnyje nevardinsime, vis dėlto prasitarsime, kad geriausia šalis, į kurią projektų vadovams verta emigruoti yra... Australija. Pilną valstybių sąrašą su komentarais galima rasti adresu: http://www.pmi.org/Professional-Development/Career-Central/10-Countries-with-Highest-Salaries-for-Project-Managers.aspx .

 

Paskutinis dokumentas, kurio siūlome Jums nepraleisti pro akis yra kasmetinė PMI ataskaita apie  projektų valdymo rezultatus. Po tyrimų, atliktų renkant duomenis šiai ataskaitai, paaiškėjo keletas įdomių faktų. Keletas jų yra pateikti žemiau:

  • Nuo kiekvieno projekte išleisto dolerio 11 amerikietiškų centų yra negrąžinamai prarandama;
  • Net 58% projektų nėra glaudžiai susieti su organizacijų strategija;
  • Organizacijos, kurių 80% projektų įvykdyti sėkmingai (projektas sėkmingas, kuomet veiklos pabaigoje buvo pasiekta viskas, kas buvo užsibrėžta) negrįžtamai praranda 12 kartų mažiau lėšų, nei tos organizacijos, kurios sėkmingai įvykdytais laiko tik 60% savo projektų.

Daugiau apie tai skaitykite PMI paruoštoje „2014 Pulse of the Profession“ ataskaitoje kurią galima rasti šiuo adresu: http://www.pmi.org/passport/mar14/pulse-profession-report.htm .

 

Linkėjimai ir sėkmingų skaitinių!

 

ProjektuKursai.lt komanda

 

Write a comment

Comments: 0

Turite klausimų?

Nežinote kurią sertifikaciją, mokymus

rinktis?

 

Leiskite Jums padėti!