Nemokamos PV formos

 

Sveiki, brangūs skaitytojai,

 

Šiandien norime pakalbėti apie šablonus, galinčius padėti kasdienėje projektinėje veikloje. Ne visos organizacijos turi pasitvirtinusios projektuose naudojamų šablonų rinkinius. Neretai tik nuo paties projekto vadovo priklauso, kokia forma jis pildys rizikų registrą, koks bus projekto planas ar problemų žurnalas. Ir tai tik keletas pavyzdžių. Situacijose, kai projektų vadovas neturi nusistovėjusių ir daugybėje projektų naudotų vienodų šablonų, norime pagelbėti mes. Šiame straipsnyje pristatysime kelėta šaltinių, kuriuose galima rasti įvairių su projektų valdymu susijusių nemokamų šablonų.

 

Projectmanagement.com

Šis tinklapis turi pakankamai daug šablonų, kurių (deja) didžioji dalis yra mokama. Pasak tinklapio, jums šablonai nieko nekainuos jeigu esate PMI narys arba nusprendėte užsisakyti metinę Projectmanagement.com narystę už $249 (šiuo atveju kur kas labiau apsimoka įsigyti PMI narystę už $139). Visi šablonai yra suskirstyti į 4 kategorijas: tarpinių rezultatų (angl. deliverables), projekto planų, prezentacijų bei kontrolinių sąrašų (angl. checklists). Šablonai pateikiami įvairiais formatais: MS Project, MS Excel, MS Word, MS PowerPoint. Visi šablonai yra anglų kalba. Stebuklų nemokamų šablonų tarpe galbūt ir nerasite, tačiau gerų idėjų peržiūrėjus juos tikrai kils.

 

Project Agency

Kitas tinklapis, kuriame galima surasti gerų šablonų yra projectagency.co.uk. Project Agency yra mokymų bei konsultacijų įmonė, sukaupusi beveik 20 m. patirtį projektų valdymo srityje. Jų šablonai yra sudėti į vieną MS Word dokumentą ir apima planus, registrus, ataskaitas bei kitus projekte naudojamus dokumentus. Tiesa, šablonų nėra labai daug (14 dokumentų), tačiau jie yra aukštos kokybės bei nesunkiai apdatuojami specifiniams kiekvieno projekto poreikiams. Šablonai yra anglų kalba. Tinklapyje be šablonų dar galima rasti ir kitų nemokamų resursų (mokymų pavyzdžiai, straipsniai, ištraukos iš knygų, nuorodos, tyrimai ir kt.), todėl Project Agency tinklapis yra tikrai vertas dėmesio.

 

Microsoft Office

Dar viena puiki vieta rasti įvairių projektų valdymo šablonų yra office.microsoft.com. Patys nepatikėjom, kai pirmą kartą šiame tinklapyje į paieškos laukelį įvedėme žodžius „project management“. Paieškos rezultatai pranoko mūsų lūkesčius: radome įvairiausių formatų (MS Word, Excel, Project, PowerPoint ir kt.) šablonus, susijusius su visomis pagrindinėmis projekto dalimis (ataskaitos, planai, skirtingų žinių sričių valdymo dokumentai ir kt.). Šablonai yra anglų kalba. Tikrai rekomenduojame apsilankyti šioje oficialioje Microsoft svetainėje ir susirasti Jums aktualiausius šablonus.

 

Pasirinkus norimus naudoti šablonus reikėtų nepamiršti jų pritaikyti prie organizacijos bei projekto specifikos. Dažnai šablonai būna tik bendro pobūdžio ir efektyviam naudojimui reikalingas papildomas darbas prie jų.

 

Tikimės, kad bent šiek tiek nušvietėme nemokamų šablonų pasaulį. Ateityje pateiksime daugiau vertų dėmesio tinklapių su nemokamais ir kokybiškais projektų valdymo resursais.

 

Didžiausi linkėjimai,

ProjektuKursai.lt komanda

Write a comment

Comments: 0

Turite klausimų?

Nežinote kurią sertifikaciją, mokymus

rinktis?

 

Leiskite Jums padėti!